Tänavalaadal küpsetati pannkooke ja müüdi stiilseid märke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel tähistatava Viljandi 733. sünnipäeva puhul oli täna avatud kaheksa tänavalaata. Neist kõige meeleolukam näis olevat heategevuslik sügislaat kultuuriakadeemia peamaja hoovis. Selle korraldaja oli Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia koos Viljandimaa lasterikaste perede ühendusega.

Head ja paremat pakkusid akadeemia tudengid, töötajad, kohalike suurperede esindajad ja nende sõbrad. Osa müügitulust annetatakse lasterikaste perede ühendusele, et toetada andekate laste huvitegevust.

Ühel letil müüs üliõpilane Eleriin Seim tudengite tehtud rahvusliku käsitöö märke, tulu läheb Anu Raua stipendiumi fondi kogumiseks. Märgi eest tuli välja käia 2 eurot. Muu hulgas oli märkide loomiseks kasutatud ribadeks kulunud raamatutest  lõigatud pilte, nii oli uuele elule aidatud näiteks „Mõmmi ja aabits“. Samuti oli uue hingamise saanud nii mõnigi vana tekstiililõik. Märkidelt võis leida erinevaid sümboleid ning tagaküljele oli kribatud tegija autogramm. Sealsamas sai teha ise märke ning väiksed tüdrukutirtsud kasutasid seda võimalust suure innuga. Üliõpilaste märkidest oli hiljaaegu näitus Vilma majas ja oktoobris rändab see Järvamaa raamatukokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles