Juhtkiri. Ärma äri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

2007. aastal ilmunud juhtkirjas tõdes Sakala, et vaevalt oleksid president Toomas Hendrik Ilves ja tema toonane abikaasa Evelin Ilves Ärmale külalistemaja rajama hakanud, kui oleksid teadnud, milline segadus sellega kaasneb. Ent Ilvese presidendiks saamises ei võinud kindel olla kuni hääletustulemuste selgumiseni, rääkimata äriplaani koostamise ajast, mil ta isegi kandideerida ei kavatsenud. Ühest küljest seadis presidendiroll märkimisväärsed piirangud majutusasutuse tegevusele, teisalt ei lubanud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt saadud toetus ja Kredexi käendatud laen ettevõtlust ka naljalt ära lõpetada.

Ehkki president ei olnud tekkinud olukorras süüdi, ei saa pidada parimaks varianti, kuidas see lahendati. 1000-eurone üür abikaasa firmale võis küll asja juriidiliselt korrektseks teha, kui aga võtta arvesse ka riigi tasutud suured ülalpidamiskulud, jäi paratamatult mulje, et president on endale riigi toel kena kodu soetanud.

Pärast ametiaja lõppu on Toomas Hendrik Ilvesel kaks valikut. Ta peab hakkama kas majutusasutust pidama või osa esindusliku kompleksi rajamiseks saadud toetusest tagasi maksma. Kui suure osa, on seejuures alles teadmata, kuid isegi kui jutt käiks kogu summast, jääks see samasse suurusjärku Viljandis müüdavate uute eramute hinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles