Juhtkiri. Läheb arvutamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Marina Kaljurand tegi õige valiku, kui otsustas eelmisel nädalal välisministri ameti maha panna ning presidendivalimiste kampaaniale keskenduda. Sedasi on aus nii tema enda kui kõigi teiste suhtes.

Pole kahtlust, et Kaljurand on olnud üks tänavuse presidendiralli tähtsamaid tegijaid. Vähe sellest, et tal on toetajaid (Reformierakonna) poliitikute seas, küsitlused näitavad, et teda näeks hea meelega järgmise riigipeana ka hulk rahvast. Sellise kandidaadi kõrvalejäämine kõigist hääletusvoorudest olnuks kohatu.

Jah, tõsi on, et Kaljuranna otsustav liigutus lõi valimiskogu eel erakondade mängulaual kaardid veel rohkem segamini, kui need seni olid olnud, ning muutis tulemuse ennustamise raskeks. Aga see pole probleem! Eesmärk polegi Kadriorgu läkitada see inimene, kelle peale poliitikud on mingeid taustahoovusi arvestades kokku leppinud, vaid see, kes võimalikult paljudele meeldib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles