Haigekassa juht loodab kahjumit vähendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa ootamatult suurest kahjumist hoolimata kinnitab asutuse juht Tanel Ross, et planeeritu ja tegeliku erinevus eelarveaasta sees on tavapärane ega ohusta haigekassa finantspositsiooni.
Haigekassa ootamatult suurest kahjumist hoolimata kinnitab asutuse juht Tanel Ross, et planeeritu ja tegeliku erinevus eelarveaasta sees on tavapärane ega ohusta haigekassa finantspositsiooni. Foto: Liis Treimann

Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross usub, et jõuab aasta lõpuks asutuse miinuse vähendada 29 miljoni euroni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Esimese poolaasta lõpuks oli haigekassa kahjum üle kolme korra suurem, kui eelarves planeeritud, ehk 9 miljoni asemel 33 miljonit eurot. Haigekassa hinnangul on selle taga eelkõige kolm tegurit.

Rossi sõnul on suurim miinuse tekitaja haigemad inimesed. Nii veebruaris kui mais oli ajutisel töövõimetuslehel prognoositust rohkem inimesi, see tähendas haigekassale loodetud sotsiaalmaksutulu asemel kulusid. Poolaasta jooksul tuli hüvitisi maksta 7,7 miljonit eurot rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles