Ostmine Euroopa veebikauplustest kogub Eestis hoogu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kris Süld / Sakala

Kuigi Hiinast tellitud saadetiste hulk on üle kahe korra suurem kui kõigist teistest riikidest tulevate saadetiste hulk kokku, siis viimasel ajal on ka Euroopa e-poodide kaubamahud tugevalt kasvama hakanud, annab teada riiklik positettevõte Omniva.

Omniva pakiäri juhi Sten Argose sõnul on endiselt kõige populaarsemad riigid, mille e-poodidest tellitakse, Hiina, Suurbritannia, USA ja Saksamaa, kuid just viimati nimetatute puhul on käesoleva aastaga näha märkimisväärset kasvutrendi.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on 2016. aasta esimeses pooles enim kasvanud saadetiste tellimine Saksamaalt, kust kaubamahud on kasvanud 32 protesnti. Populaarsuse on tinginud suuresti ka see, et Ühendkuningriikide ja USA Amazoni kõrval on kasvanud ostlemine just Amazon.de-st. Püsivalt populaarne on ka eri riikide eBay keskkondadest ostmine. Lisaks neile saab populaarsetena välja tuua e-poed asos.com, sportsdirect.com ja houseoffraser.com.

«Hiina e-poed on kahtlemata endiselt atraktiivsed oma ülisoodsate toodete ja tasuta tarnega, kuid üha rohkem tõuseb teadlike ostlejate hulk, kes tahavad olla kindlad välismaisest e-poest tellitud kauba kvaliteedis,» selgitas Argos värskete trendide tagamaid.

Üha rohkem otsivad ja leiavad ostjad aga ka neid e-poode, kus on esindatud spetsiifilisete hobidega seotud kaubad või konkreetne eelistatud kaubamärk.

Praegu on võimalik välismaistest e-poodidest otse ükskõik millisesse Omniva pakiautomaati tellida vaid AliExpressi kaubad. Lähemas tulevikus avaneb see võimalus ka teiste välismaisete e-poodide puhul, et kliendid saaksid pakid kätte eelistatuimast ning endale kõige mugavamast kanalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles