Juhtkiri. Ausa spordi poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Selle üle, kas dopinguta tippsport on võimalik, on vaieldud väga pikka aega. Üks on aga selge: selleks, et sport saaks keelatud ainetest puhtaks, peab publik seda resoluutselt nõudma.

Kui varasemas karjääris kahel korral dopinguga vahele jäänud USA sprinter Justin Gatlin 100 meetri finaaljooksuks staadionile sisenes, vilistas suur rahvahulk ta kõvahäälselt välja. Publik andis oma hinnangu. Ja see oli väga kõnekas. Mehele, kes oleks paljude meelest pidanud pärast teistkordset vahelejäämist eluaegse võistluskeelu saama, anti üheselt mõista: kõige karmimast karistusest võid sa pääseda ja isegi uuesti rahvuskoondisesse jõuda, aga kahest kohast murtud usaldust enam kokku ei lapi.

Siinkohal ei saa jätta muidugi märkimata, milline teema oli dopinguga seoses üleval veel enne Rio olümpiamänge. Vene sportlaste küsimus näitas maailmale, et võitlus puhta spordi nimel ei ole pelgalt sõnakõlks. Otsustajateks polnud mõistagi küll inimesed tribüünidel, kuid avaliku arvamuse mõju ei tohi kindlasti alahinnata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles