Taibukate teaduskool valmistub järgmiseks hooajaks

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilian Tambek
Lilian Tambek Foto: Marko Saarm

Loodusainetest huvitatud lastele täiendõpet pakkuv Viljandi taibukate teaduskool jätkab eeloleval õppeaastal tööd kahes tegevussuunas. Õpilaste registreerimine algab 20. juulil.

Teaduskool kutsuti ülemöödunud aastal ühiskondliku algatusena ellu selleks, et toetada Viljandimaa V–IX klasside õpilaste arengut ning aidata nende andeid avastada. Kooli tegevjuhi Lilian Tambeki sõnul on teaduskooli töö korraldatud kaheks harus.

Esimene tegevussuund, mis kannab pealkirja «Tahan – Suudan – Teen», aitab õpilasi reaal- ja loodusainetes kiiremini areneda. Õppetöö toimub parimate õppejõudude juhendamisel ning on üles ehitatud nii, et lapsel kaoks hirm reaalainete ees. Lisaks loengutele ja praktikumidele külastatakse eri teaduskeskusi ning käiakse õppimas näiteks metsas. Kord aastas viiakse läbi etiketikoolitus.

Teise tegevussuuna «Taibukatega tulevikku» eesmärk on teaduse, tehnoloogia ja inseneeria  populariseerimine. «Selle raames teeme koostööd mitme Viljandimaa ettevõttega, et tutvustada noortele põnevaid karjäärivõimalusi. Ka on juba teada, et meie VI klassi õpilaste meeskond hakkab aktsiaseltsis Toom Tekstiil valmistama töölauda EZ–OFFICE, mille idee hinnati koolinoorte äriideede konkursil «Bright Minds» väga kõrgelt ning tiim sai finaalis teise koha ja noorimate osavõtjate eripreemia,» märkis tegevjuht.

Muu hulgas on teaduskoolil plaanis hakata lasteaedades läbi viima reaal- ja loodusteaduste aineringe, et aidata väikestel lastel paremini valmistuda kooliminekuks.

Õpilaste registreerimine järgmiseks õppeaastaks on 20. juulist 15. augustini internetiaadressil www.taibukad.ee. Samalt veebilehelt on leitav ka täpsem info teaduskooli õppetöö kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles