Mõni hilineja tuli veel kroonidega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osana pisut suuremast summast lunastas see 1-kroonine münt krooni viimasel õhtul limonaadipudeli Tartus Anne kaupluses.
Osana pisut suuremast summast lunastas see 1-kroonine münt krooni viimasel õhtul limonaadipudeli Tartus Anne kaupluses. Foto: Aivar Aotäht

Laupäevast alates on Eestis käibel üksnes euro ning müüjate kinnitust mööda hakkavad ostjad uue rahaga harjuma.

«Sakala» soovis teada, kas oli ka neid, kes nädalavahetusel kroonide eest osta soovisid.

Abja Konsumi juhataja Dagmar Äggblom rääkis, et eurodega ostmine laabub, kuid oli olnud ka paar teistsugust juhtumit.

Üks nooruke tütarlaps oli laupäeval soovinud kroonidega maksta. See oli väike ost ning õnneks oli tal ka eurosid leidunud. Teine kroonidega askeldaja oli keskealine purjus mees, kes soovis õlut.

Mudiste kaupluse juhataja Ülle Janke lausus, et nädalavahetusel kroonidega maksjaid ei leidunud. «Ma olin kõikidele vanadele klientidele öelnud, et toogu reedel oma viimased kroonid ära.»

Tal oli juhtunud vastupidi: mõni oli soovinud kroone tagasi osta, et neid mälestuste laekasse panna, kuid poodnikul polnud enam anda.

Kõpus asuvas A ja O kaupluses ei käinud juhataja Ludmilla Uusna ütlemist mööda ühtki ostjat, kes tahtnuks kroonidega maksta. Sama ütles Kolga-Jaani Konsumi poe juhataja Riina Aren.

Viljandi Maksimarketi juhataja Katrin Tiiroja kinnitas samuti üleüldist eurodele üleminekut. Aga kassapidajad olid tähele pannud, et ostjad lausa kroonitud polnud. Senine raha on neile silma hakanud hetkedel, kui ostja oma rahakotist eurosente otsib.

Taksojuht Mati Pantalon oli tööl Eesti krooni viimastel elutundidel ja ööl vastu laupäeva. «Sõitjaid oli, kuid kroone ei pakkunud neist keegi,» lausus ta.

Kütusefirmade Statoil ja Olerex Viljandi tanklatest vastust ei saanud, sest eile oli tööl teine vahetus ning nad polnud laupäevasega kursis. Eesti Statoili kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts aga ütles, et 15.

jaanuari varahommikul oli siin-seal küll ostu eest kroone pakutud, kuid kusagil ei tekkinud sellest probleemi: ostja kas maksis kaardiga või leidis rahakotist eurod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles