Kaunites kodudes vuliseb vesi ja ilutsevad mürakad maakivid

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Teori Võhmas asuv koduaed on värviküllane igal aastaajal.
Perekond Teori Võhmas asuv koduaed on värviküllane igal aastaajal. Foto: Hindamiskomisjon

President surub tänavu augustis võistluse «Eesti kaunis kodu» auhinnatseremoonial kätt kolme Viljandi maakonna ilusa majapidamise peremehel ja perenaisel.

Eelmisel nädalal käis maakondlik kodukaunistamise komisjon läbi 14 kodu ning otsustas neist üleriigilise tunnustuse saajaks esitada kolm. Niisiis on Viljandimaa selle aasta kauneimad kodud perekond Teori eramu Võhmas Kirsi tänaval, perekond Õmbluse kodu Mustlas Kooli tänaval ja perekond Kleini maakodu Tömbi külas.

Kodukaunistamise komisjoni esimehe Jane Lumiste sõnul võib tänavust võistlust iseloomustada järgmiste sõnadega: aastatepikkune töörõõm, lihtsus ja maakivide kasutamine aias. Perekond Teori kodu tõstis ta esile kui head näidet sellest, kuidas nutika lähenemise puhul on võimalik suhteliselt väikesest suvilakrundist kujundada tore linnakodu. «See on eeskujulikult korras elamu, mida ümbritseb läbimõeldud haljastus. Sellesse aeda jagub värviküllust aastaajast sõltumata. Lisaks on krunti läbiv kraav oskuslikult muudetud kujunduselemendiks. Sealsamas pakub mugavat puhkevõimalus õdus grillinurk,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles