Isetehtud ampel on hästi tehtud ampel

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohekalda aiandi perenaine Kairi Kester (vasakul) rääkis, et kollaste õitega püstine petuunia sobib hästi tuulevaiksesse ja päikserohkesse paika, lillakate õite ja langeva varrega petuunia seevastu kannatab ka tuulisemat rippumiskohta. Gaily Männik tuli ampli tegemist õppima.
Rohekalda aiandi perenaine Kairi Kester (vasakul) rääkis, et kollaste õitega püstine petuunia sobib hästi tuulevaiksesse ja päikserohkesse paika, lillakate õite ja langeva varrega petuunia seevastu kannatab ka tuulisemat rippumiskohta. Gaily Männik tuli ampli tegemist õppima. Foto: Marko Saarm

Kas te olete kunagi ostnud krõbeda hinna eest kena suvelilledega ampli, seda hoolega kastnud, aga ikka pidanud pealt vaatama, kuidas lilledest paari nädalaga kuivanud rootsud alles jäävad? Kui jah, siis kuluks teile ära amplikool.

Ampli all peetakse üldjuhul silmas rippuvat anumat, kuhu saab taimi istutada. Ampleid müüvad lille- ja aianduspoed, neid saab aga ka ise meisterdada. Just selline õppepäev leidis aset pühapäeval Suure-Jaani vallas Kaevandi aias. Sinna kogunes hulk oma amplitega huvilisi. Taimed sai kohapealt soetada. Juhendasid Kaevandi aia perenaine Anu Nurmsalu ja Suure-Jaani Rohekalda aiandi perenaine Kairi Kester. 

Ampli ABC

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles