Osa busse vandus hangedele alla

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gert Kiiler

Viljandi maavalitsuse ühistranspordi järelevalve spetsialist Maie Mumm ütles, et bussiliiklus oli lumetormi ajal ja pärast seda tugevalt häiritud.

«Viljandi linnaliinibussid ei suutnud graafikust kinni pidada ja maakonnas osa busse ei sõitnud,» tõdes ta. «Linnas tänavaid hooldavast aktsiaseltsist Veolia Keskkonnateenused öeldi, et bussisõiduteed hoitakse lahti, aga bussipeatuste kohti esialgu lumest puhtaks lükata ei jõuta.»

Järelevalvespetsialisti andmete järgi ei sõitnud Viljandis buss nr 2 pühapäeval järve äärde. Eile hommikul võttis sõiduk selle tee ette, aga jäi kinni.

Kõige enam oli bussiliiklus häiritud laupäeval, mil osa maakonnaliinide busse ei väljunud või jäi nende sõit poolikuks. Mummi sõnul puudutas see aktsiaseltsi MTG viit ja aktsiaseltsi Automen kolme bussi.

Need olid Viljandi—Meleski—Põltsamaa liini nr 23, Viljandi—Pärsti—Suure-Kapsta liini nr 41, Viljandi—Vastemõisa—Suure-Jaani liini nr 29, Viljandi—Vastemõisa—Sürgavere—Suure-Jaani liini nr 29a, Viljandi—Karksi-Nuia—Lilli liini nr 18, Viljandi—Mustla—Suislepa—Vooru liini nr 25, Viljandi—Uue-Kariste—Abja-Paluoja liini nr 51 ja Viljandi—Kõpu—Tipu liini nr 55 buss.

«Mulle ei meenu, millal viimati oleks Viljandimaal bussiliiklus olnud nii palju häiritud,» lisas Mumm. «Aga mul ei ole bussifirmadele ka etteheiteid, sest jõuludega tulnud lumelisa põhjustas liikluses ekstreemsed tingimused. Teede ja tänavate hooldajad tegid, mis suutsid, aga loodusjõudude vastu ei saa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles