Tänasest peavad kauplused vanad patareid ja akud vastu võtma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
jõustub valitsuse määrus, mille kohaselt on tootja ja turustaja kohustatud tarbijalt tasuta tagasi võtma patarei- ja akujäätmed.
jõustub valitsuse määrus, mille kohaselt on tootja ja turustaja kohustatud tarbijalt tasuta tagasi võtma patarei- ja akujäätmed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jõustus valitsuse määrus, mille kohaselt on tootja ja turustaja kohustatud tarbijalt tasuta tagasi võtma patarei- ja akujäätmed.



Mittetulundusühing Eesti Elektroonikaromu on tänaseks paigaldanud elektroonikakaupu müüvatesse poodidesse juba ligi 300 kogumiskonteinerit, kuhu saab panna vanu patareisid ja mobiiliakusid. Esimesed uudsed konteinerid on juba ka täitunud.



Viljandis on kogumiskastid Selveris asuvas K-Arvutisalongi kaupluses, Jakobsoni tänaval Elioni esinduses ja Centrumi kaubanduskeskususes Elisa esinduses.



Taaskasutatud materjalist konteinerite paigaldamiseks on Eestis soovi avaldanud ligi 350 müügikohta ning ühing jätkab kauplemiskohtade tellimuste täitmist konteinerite paigaldamiseks.



Kergesti tühjendatavate ning taaskasutatud materjalist valmistatud patareikonteinerite maht on 17 liitrit. Üle Eesti asetsevad konteinerid on kirjas

veebilehel

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles