Seemneid ostes on edu pant asjatundlik poemüüja

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kaupluses Aed käib juba vilgas seemnete ostmine. Pikaaegne müüja Aino Rannamaa oskab oma kogemustest jagada ostjatele soovitusi ja nippe, et taimed kenasti tärkaksid.
Viljandi kaupluses Aed käib juba vilgas seemnete ostmine. Pikaaegne müüja Aino Rannamaa oskab oma kogemustest jagada ostjatele soovitusi ja nippe, et taimed kenasti tärkaksid. Foto: Elmo Riig

Seemneid valides tuleb ostjal usaldada pakendiinfot. Enamasti sellest aga ei piisa, et kõikidele küsimustele vastus saada. Õnnestunud valiku aitab teha hea nõuandja.

Viljandis müüakse seemneid mitmes kaupluses. Bussijaamahoones Maarahva poes on saadaval suur valik Eesti Sordiseemnelt. Osaühingu De Visu jaemüügi- ja finantsjuhi Külli Soasepa sõnul on pika idanemisajaga ja ettekasvatamist vajavate taimede, nagu tšilli ja paprika müük alanud. Uurisime temalt, millist sorti valida, missugust teavet pakendilt otsida ja mida tuleks ostes vältida.

Alustuseks rõhutas Soasepp, et Eestis toodetud ja pakendatud seemned on range kontrolli ja järelevalve all. Ent aianduspoodide lettidel on kodumaiste seemnete kõrval ka suures koguses välismaa omi ja just neid ostes tuleb eriti valvas olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles