Repliik. Hallitavad puuviljad poeletil

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Baum
Kristiina Baum Foto: Elmo Riig / Sakala

Seisan oma kodukaupluse puuviljaleti ääres. Siin on kaks kasti pirne, kolm pisikest arbuusi, kast hurmaasid ja jäänused lõppevast mandariinihooajast. Peaaegu igal pirnil, mida silmitsen, on mädaplekk küljes. Üks arbuus hallitab. Hurmaadest on vaid mõni niisugune, mis pole pehkima läinud. Klementiine ma ei taha: eelmine ost õpetas, et alles kodus pärast koorimist saab mädaligase sisemuse põhjal aru, milline vili tuleb otse prügikasti visata. Viimati läksid sinna pooled. 

Viljandis pakub sama poekett kvaliteetsemat kaupa. Tundub, et mujale maakonda jõuavad ülejäägid ja nendegi müügiga viivitatakse piirini, mil satub ohtu inimeste tervis.

Loomulikult otsustan tarbijana ise, mis kaupa ma poest ostan, aga ka edasimüüjal lasub vastutus. Üks tema kohustus on pakkuda ausal moel saadud kaupa, teine tagada toidu kvaliteet ja kolmas võtta vastutus kliendi tervise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles