Enamiku kaebuste taga on teadmatus

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Vaksmaa rääkis Viljandi eakate konverentsil sellest, kui tähtis on olla mis tahes ostu sooritamise puhul teadlik sellega kaasnevatest õigustest ja kohustustest. Parem teadlikkus tähendaks omakorda seda, et paljud kaebused jääksid tarbijakaitseametile esitamata.
Kristina Vaksmaa rääkis Viljandi eakate konverentsil sellest, kui tähtis on olla mis tahes ostu sooritamise puhul teadlik sellega kaasnevatest õigustest ja kohustustest. Parem teadlikkus tähendaks omakorda seda, et paljud kaebused jääksid tarbijakaitseametile esitamata. Foto: Kristiina Baum / Sakala

Mida teha, kui koju saabub koos tasuta näidistootega ka toote poole aasta tellimust kinnitav arve? Mis õigused on sellel, kes ukse taha tulnud tolmuimejamüüja lahkumise järel oma vastset ostu kahetsema hakkab? Mitu korda saab toodet sama vea puhul remontida lasta?

Niisugustel teemadel käis kaks nädalat tagasi Viljandi eakate konverentsil kõnelemas tarbijakaitseameti Euroopa Liidu nõustamiskeskuse osakonna juhataja Kristina Vaksmaa.

Nagu ta alustuseks ütles, karmistati seadust, mis reguleerib selliste toodete müüki, mida tarbija ei saa enne ostmist käega katsuda. Näiteks kui inimene tellib toote kataloogist või telefoni teel, peab müüja talle enne ostu sooritamist esitama kirjaliku tootekirjelduse, tutvustama talle kõiki ostuga kaasnevaid õigusi ja kohustusi ning edastama ettevõtte kohta käivaid andmeid. Kui ta pole seda teinud, on tarbijal senisest suuremad õigused nõuda, et ta saaks toote tagastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles