Repliik. Kõvad kristlased

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Marko Saarm

Neid asju, mille üle pagulasteemal imestada, on rohkem kui küll. Kui üldjuhul teevad need nõutuks ja kurvaks, siis mõni mõjub pigem halenaljakalt. Näiteks see, kuidas eestlastest on ühtäkki hirmus kõvad kristlased saanud.

Alles see oli, kui ümisesime heakskiitvalt takka kõigile uuringutulemustele, mis klassifitseerisid meid maailma kõige usuleigemaks rahvaks. Ent nüüd, kui õhus on küsimus, milliseid põgenikke vastu võtta, rõhutame ühtevalu nagu koguduse koosolekul oma kristlikku tausta. Kui juba kedagi siia lasta, siis ikka ristiinimesi. Nemad on paremad. Nemad sobivad.

Hea küll, selge see, et meie kultuuriruumi on kujundatud paljuski piibli kaudu ning seetõttu oleks meil moslemite, aga ka teiste usundite esindajatega keerulisem ühist elu sättida. Euroopast on võtta kahetsusväärselt palju näiteid, kuidas usupõhisest getostumisest on sündinud valusad sotsiaalsed probleemid. Seda pole mõtet eitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles