Miks me öösiti Toompeal istume?

Enn Eesmaa
, riigikogu liige, Keskerakonna aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa
Enn Eesmaa Foto: Jaanus Lensment / Postimees

RIIGIKOGU KEVADISE istungjärgu lõpp on kujunenud pingeliseks ja nähtavasti muutub veelgi pingelisemaks. Mõned nädalad tagasi andis valitsuskoalitsioon lõpuks menetlusse kaua vindunud maksumuudatuste paketi, mis valitsuse kooskõlastusringi läbis küll kolme eraldiseisva eelnõuna, kuid parlamendi ette jõudis järjekordse kobarana.

Sellesse maksupaketti on ühte surutud asju, mida koos menetleda on sisuliselt võimatu. Näiteks on seal koos tulumaksuvaba miinimumi kasvatamine, millele ka opositsioon sooviks alla kirjutada. Kuid sealsamas kõrval on kütuseaktsiisi tõstmine, mille vastu tuleb võidelda kõikide meetmetega.

VALITSUSEL ON vaja, et kõnealune maksupakett läbiks kõik kolm lugemist parlamendisaalis enne 1. juulit. Sellisel juhul saaks juba 2016. aasta jaanuarist koguda kütuse kõrgemat aktsiisi. Opositsiooni hinnangul on niisugune negatiivsete muudatustega kiirustamine lubamatu ning selgelt inimeste heaolu kahjustav. Seetõttu on riigikogus juba alguse saanud öised istumised. Kui möödunud nädalal venis vaid üks tööpäev varajaste hommikutundideni, siis käimasoleva ja ka tuleva nädala istungid kestavad märksa kauem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles