Koostöötahe on väga oluline

Ando Kiviberg
, Viljandi linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg
Ando Kiviberg Foto: Elmo Riig / Sakala

MU PARIM SÕBER ütles kunagi ühe järjekordse paanikat külvava lehepealkirja peale, et hea tuju peaks olema eestlaste põhiseaduslik kohustus. Muidugi oli see mõeldud naljana, kuid selles peitub oluline iva. Kindlasti on põhjamaised inimesed, kel kipub päevavalgust ja sooja aasta ringi nappima, olemuselt tõsisemad ja mõtlikumad, aga mulle näib, et eestlased kalduvad muretsemise ja nurisemisega üle pingutama. Kahtlemata on mõõdukas rahulolematus edasiviiv jõud, ent kriitilise meelega liialdamine võtab isu ja jõu nii kriitika objektilt kui pahatihti kritiseerijalt eneselt.

Ka Viljandis läksid asjad sedasi, et koalitsiooni jaks ja tahe koostööd teha said otsa. Me ei suutnud säilitada head tuju ja rõõmsameelsust keerulistes olukordades valikuid tehes. Mossis näoga edasi vegeteerida pole aga aus. Just Viljandi elanike ees. Viljandi vajab hulka otsuseid ja kiiret tegutsemist – ainult nii on lootust tema kahanemist peatada.

Ma usun, et Viljandi edasises arengus on võtmesõnad töökohtade loomine ja linna võimaluste laiem tutvustamine. Rääkides ettevõtjatega, kuulen, et ekspordimahud kasvavad ja plaan on laieneda, aga paljudel on hea tööjõu leidmisega raskusi. Linna ülesanne on kaasa aidata ettevõtete ning rakenduskõrgkoolide  ja kutsekoolide koostööle, et vajalikud uued spetsialistid just kohalike ettevõtete vajadusi silmas pidades välja õpetada. Tõenäoliselt meil mõne ametikoha jaoks töökäsi napibki. Seetõttu on kindlasti vaja Viljandi head elukeskkonda ja töövõimalusi mujal tutvustada, et inimesi siia tööle ja elama kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles