Poole odavam kütus võttis kesklinnas koha sisse

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Centrumi parkla Alexela tanklal on juures vedelgaasitankur, mis lubab sõidukuludelt kuni 45 protsenti kokku hoida. Avamist uudistanud jalgrattur sõidab aga kondiauruga sootuks tasuta.
Centrumi parkla Alexela tanklal on juures vedelgaasitankur, mis lubab sõidukuludelt kuni 45 protsenti kokku hoida. Avamist uudistanud jalgrattur sõidab aga kondiauruga sootuks tasuta. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile avas Alexela Viljandis oma esimese autogaasitankla. Avamisel kaalus Viljandi vallavanem Ene Saar, kas oleks otstarbekas ka näiteks valla autole gaasiseade lisada, et kütusekulu kokku hoida.

Ene Saare senine kokkupuude gaasiautoga on perekondlik: tema laps lasi selle oma sõidukile paigaldada. Et valla auto vurab aastas umbes 70 000 kilomeetrit, leidis Saar, et ehk oleks mõttekas autogaasi ehk LPG (liquid petroleum gas) tankla tulekuga ka töösõiduki ökonoomsemaks tuunimine.

Ene Saar uuris eile aktsiaseltsi Reola Gaas tegevjuhilt Jaanus Mummalt, kas tankimise lõpus püstolit paagist välja võttes tekkiv pahvakas on normaalne. Selgus, et see kuulub asja juurde ning tuleneb tehnoloogiast, mitte konkreetse auto või tankla eripärast. Ka eilsel avamisel käis näidistankimise lõpus spetsiifiline susin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles