Sibulast arbuusini, tarkusetera pealekauba

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Aino Teder (paremal) oli seenelaari maha müünud, ostis ta vastasletist kolm kotitäit hapukapsast ning kiirustas koju tööd tegema.
Kui Aino Teder (paremal) oli seenelaari maha müünud, ostis ta vastasletist kolm kotitäit hapukapsast ning kiirustas koju tööd tegema. Foto: Marko Saarm / Sakala

Neljapäevahommikune ringkäik turul näitas, et sealt võib saada lisaks rohelise koorega kanamunadele ja kohalikust mullast sirgunud kollasele arbuusile positiivse energiasüsti kogu ülejäänud päevaks.

Vaevalt et kell üksteist turumüüjatele enam mingi hommik on. Kohe värava juures Peipsi ääres kasvanud sibulaid ja küüslauku müüv Liina Tamm on tulnud Kolkjast, kust ta startis umbes kuus tundi tagasi. Tema tööpäev Viljandi turul lõpeb hiljemalt kell kaks, sest siis liigub rahvast juba hõredamalt.

«Kallis, käin üks kord nädalas, mitte rohkem. See on nii kaugel,» kõneleb vene aktsendiga müüjanna, kes on sama särav nagu tema kuldsete koortega sibulad. Ta kutsub mind kalliks igas teises lauses. Kolkja naise soojast suhtlusmaneerist on võimalik osa saada veel ainult järgmisel nädalal, sest suure tõenäosusega ta tänavu Viljandi turule rohkem ei tule – sibulad on lihtsalt otsakorral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles