Vaba mõte: 22 väikese terroristi surm

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: Marko Saarm / Sakala

Palestiina ei huvita kedagi. Vahel, kui olukord seal jälle hullemaks läheb, pääseb «Aktuaalse kaamera» eetrisse paariminutiline lõik või ilmub lugu üleriigilistes päevalehtedes ja uudiseportaalides, enamasti lühemat sorti. See teema on kui tapeet seinal, mida enam tähele ei pane.

Meie mälus on Palestiinas alati sõditud. Selleks ajaks, kui esimesed raudrüütlid Ümera alla jõudsid, oli seal kolm ristisõda maha peetud. Muide, Eesti on püha maa kõrval üks väheseid kohti, kuhu ristiretki on korraldatud. Nüüd vahetavad palestiinlased juutidega taas rakette. Aastakümnetega on läänemaailmale pähe kulunud, et palestiinlane võrdub terroristiga ning algul Palestiina Vabastusorganisatsioon ja hiljem Hamās on näinud päris palju vaeva, et seda mainet tekitada ja hoida.

Olgem ausad, Iisraelil on põhjust karta. Juudiriik on suutnud vahepeal vägagi vaenulike araabiamaade keskel ellu jääda ainult tänu sellele, et on hoolikalt sõjaks valmistunud ja teda toetab USA. Palestiina territooriumid on ohtlikult lähedal, sealt on kerge Iisraeli suurlinnadesse rakette lennutada. Lennutataksegi. Ent tülil on teatavasti alati vähemalt kaks osalist ja mõnikord võib agressor osutuda hoopis kannatajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles