Mehed läksid härmas metsa, masinamüra kaasa ei võtnud

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puust saab sooja kaks korda. Esimest korda siis, kui metsatööd teha ning teine kord ahju küttes. Osa Saarepeedi lähistel langetatud puid leiab rakendust suitsusauna ehitamisel.
Puust saab sooja kaks korda. Esimest korda siis, kui metsatööd teha ning teine kord ahju küttes. Osa Saarepeedi lähistel langetatud puid leiab rakendust suitsusauna ehitamisel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia korraldas Saarepeedi lähistel mürata metsatöö päevad, millel tööd tehti kirveste, käsisaagide ja hobustega. Mahavõetud puudest saab nii kütust kui suitsusauna ehitusmaterjali.

Lisaks rahvusliku ehituse eriala üliõpilastele, kelle kahenädalase metsanduspraktika osaks need päevad olid, tuli langile teisigi inimesi, kelle igapäevane tegevus on seotud metsanduse ja hobumajandusega. Metsatööd said proovida ka Viljandi waldorfkooli lapsed.

«Tänapäevase mehhaniseeritud metsanduse taustal on väikeettevõtjale ja väikemetsaomanikule tihti probleemiks väikeste puidukoguste, erisortimendi ja üldse harvesterist murimata puidu kättesaadavus,» ütles ettevõtmise eestvedaja, kultuuriakadeemia rahvusliku ehituse programmijuht Priit-Kalev Parts. «Siis ei jäägi üle muud kui oma oskuste ja vahenditega metsa minna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles