Kultuuriakadeemias oli lahtiste uste päev

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia muusikamajas tutvustas potentsiaalsetele tudengitele ülikoolielu ja muusikaõpet õppejõud ja tuntud muusik Aleksander Sünter.
Viljandi kultuuriakadeemia muusikamajas tutvustas potentsiaalsetele tudengitele ülikoolielu ja muusikaõpet õppejõud ja tuntud muusik Aleksander Sünter. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval pakkus Viljandi kultuuriakadeemia tulevastele tudengitele võimaluse tutvuda koolimajaga, proovida kätt maaliklassis ja harjutada pillimängu.


Viljandi kultuuriakadeemia avalike suhete juhi Kristine Liiva sõnul oli tutvujaid 60 ringis. «See on traditsiooniline ja väga hea tulemus,» hindas ta.
Enim huvilisi oli avalike suhete juhi teada Viljandist ja Tartust, aga tulijaid oli ka Saaremaalt.

Üliõpilasesinduse president, kultuurikorralduse tudeng Rein Kutsar kõneles külalistele erialadest ja näitas õppehooneid. Temaga koos ringkäigu teinud Alatskivi neiud ei olnud veel oma valikus päris kindlad. Viljandisse sõitsid nad huvi pärast.

Piret Väinsalu, kes hakkab lõpetama Tartu ülikooli ökoloogia erialal, ütles, et teda huvitab hoopis muusika ja see ajendaski kultuuriakadeemia võimalustega tutvuma. Maris Reintal rääkis, et tema laulab ja mängib mõnda instrumenti ühes bändis. «Nimetame seda omavahel semufolgiks,» lausus neiu.

Viljandi kultuuriakadeemia õppetalituse juhataja Kat­rin Tambeti andmetel ootab ülikool sügisel enam kui 200 uut üliõpilast.

«Neist veidi üle saja alustab arvatavasti õpinguid päevases ja loodetavasti peaaegu sama palju avatud ülikooli õppes,» täpsustas ta.

Saabuval sügisel ühtki päris uut eriala ei avata, aga ettevalmistamisel on mitu magistriõppekava nii eesti kui inglise keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles