Denes Truu naasis võidukalt rajale

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denes Truul (ees), kes osaleb Eesti rallikrossi meistrivõistlustel klassis Division 1, õnnestus avaetapp võita.
Denes Truul (ees), kes osaleb Eesti rallikrossi meistrivõistlustel klassis Division 1, õnnestus avaetapp võita. Foto: Aivar Kaljusaar

Autosportlased rassisid nädala eest Raplamaal Ohekatku rajal Eesti rallikrossi meistrivõistluste esimesel ja veoautokrossi meistrivõistluste teisel etapil.


Viiest rallikrossi sarjas kaasa teinud Viljandimaa mehest saavutas Raplamaal parima tulemuse ligi kolme ja poole aastase võistluspausi järel rajale naasnud Denes Truu.



Denes Truu taltsutas lumisel rajal oma tööandjale Reinsalu Spordile kuuluvat neljarattaveolist Peugeot 206 ning lõpetas klassi Division 1 finaalsõidu esimesena.



«Enne võistlust olin selle autoga sõitnud umbes pool kilomeetrit,» tunnistas ta. «Auto on meie enda ehitatud, nii et võistlust võis pidada ka selle proovilepanekuks.»



Eelsõidus oli Denes Truu võidukas, kuid päris ladusalt Ohekatku võistlus tal siiski ei kulgenud. Finaalstardis jäi tema auto seisma ja kuni see taas liikuma hakkas, olid konkurendid eest läinud. Poolel võistlusmaal võttis Truu siiski liidriohjad üle ja tüüris oma Peugeot’ üle lõpujoone esimesena.



«Neljarattaveolisest autost sai hoobilt kaherattaveoline: käigukast purunes,» selgitas võitja seisakut stardijoonel.



Veel mullu noorte arvestuses osalenud Sander Roosimaa ja Sander Palmiste tegid läinud laupäeval oma debüüdi klassis Standard 2000.


Eelsõidus teist ja kolmandat aega näidanud Roosimaa lõpetas finaali teisena ning Palmiste oli neljas.



«Klassivahetuse tõttu tegime auto mootorile uuenduskuuri ja see on ennast õigustanud,» rääkis Sander Roosimaa.



Esikoha eest ei lubanud teda seekord tõsiselt heidelda võitjast veidi nigelamad rehvid ja jäärajasõidu kogemuste puudumine.



Et tänavune aasta on Roosimaale Standard-klassis esimene, pole ta endale hooajaks erilisi sihte seadnud, vaid loodab eelkõige kogemusi hankida.



Sander Palmistegi lubas alanud aastal ennekõike sõiduoskust lihvida.


«Tegin finaalis sõiduvea. Oma positsiooni suutsin rajal küll taastada, kuid täielikku rahulolu ma võistlusest ei tunne,» rääkis ta.



Klassis ERC 2000 võistlev Rommi Pukk lõpetas etapi viienda kohaga. Tagasihoidliku tulemuse põhjuseks pidas ta ebaõnnestunud starte, mida lubas nüüd kodus harjutama hakata.



«Sellises lumemöllus ja hüpeterohkel rajal on kehva stardi järel raske möödumiseks võimalust leida,» nentis Pukk.



Üldjoontes jäi ta oma sõiduga rahule, sest otseseid sõiduvigu õnnestus tal vältida.



Viljandimaa poistest selleks aastaks ainsana noorte klassi sõitma jäänud Janno Ligur oli Ohekatkul kolmas. Nagu ta ise ütles, said talle komistuskiviks uued naelrehvid.



«Rehvid ei hakanud korralikult tööle. Need vajavad veel sissesõitmist,» tõdes ta.



Sellest hooajast loodab noormees võtta maksimaalse tulemuse ehk võita noorteklassi meistri tiitli.



Ainsa Viljandimaa mehena veoautokrossis kaasa teinud võhmalase Olev Helü finaal klassis GAZ51/52 kujunes kurva lõpuga jõuprooviks. Viimasest reast startinud, tõusis ta küll liidriks, paraku langetasid konkurentidega kokkupõrked ta rajal aina tahapoole ja viimaks puksiti ta lumevalli.



Kokkuvõttes teenis Olev Helü tiitlivõistluste teiselt etapilt seitsmenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles