Maavanem hakkab kohalikel valimistel peibutuspardiks

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olgugi et aja jooksul on maavanema võimu märkimisväärselt kärbitud, on ta endiselt ametimees, kelle igapäevatöö juurde kuuluvad sagedased avalikud esinemised. Näiteks astus Lembit Kruuse rahva ette 20. augustil Mustlas, kus Kaitseliit ja kohalik vallavalitsus tähistasid Eesti Vabariigi taassünnipäeva.
Olgugi et aja jooksul on maavanema võimu märkimisväärselt kärbitud, on ta endiselt ametimees, kelle igapäevatöö juurde kuuluvad sagedased avalikud esinemised. Näiteks astus Lembit Kruuse rahva ette 20. augustil Mustlas, kus Kaitseliit ja kohalik vallavalitsus tähistasid Eesti Vabariigi taassünnipäeva. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi maavanem Lembit Kruuse kandideerib kohalikel valimistel Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) nimekirjas Suure-Jaani vallas, kuid ei kavatse valituks osutudes volikokku minna.

Kruuse kinnitas eile, et on oma koduerakonnale kandideerimise kohta jah-sõna andnud. Samas möönis ta, et kavatseb ametiaja lõpuni maavanemana jätkata ning see ei anna talle seadusest tulenevalt õigust vallavolikogu töös kaasa lüüa.

Olgugi et sisuliselt on maavanem lasknud endast teha peibutuspardi, kelle ainus eesmärk valimistel on oma parteikaaslasi abistada, tõrkus ta seda otsesõnu tunnistamast. «Õigem oleks öelda, et aitan vastutust jagada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles