Ameerika mees toob Viljandisse uusi tuuli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlemistundide tarvis muudeti Viljandi vaba waldorfkooli söögisaal võimlaks ning Enn Onni paigutas sinna oma batuudi, kangi ja matid. Mehe ettenäidatavad trikid pälvivad laste imetlevaid pilke.
Võimlemistundide tarvis muudeti Viljandi vaba waldorfkooli söögisaal võimlaks ning Enn Onni paigutas sinna oma batuudi, kangi ja matid. Mehe ettenäidatavad trikid pälvivad laste imetlevaid pilke. Foto: Elmo Riig / Sakala

Enn Onni võtab Viljandi waldorfkooli saalis batuudil hoogu ja teeb siis õpilaste silme all paar saltot. Niisama julgelt on see Ameerikast Eestisse rännanud mees sukeldunud siinsesse argiellu.


Kuigi 64-aastane Enn Onni on Viljandis püsivalt elanud alles viimased kolm aastat, ei ole ta märkamatuks jäänud. Tänavusel täiskasvanud õppija nädalal pälvis ta Viljandimaa aasta koolitaja tiitli ning on oma tegemiste kaudu tuttav paljude siinsete inimestega.



Paar aastat on Enn Onni juhendanud täiskasvanute inglise keele kursusi. Peale selle annab ta waldorfkooli lastele võõrkeele- ja võimlemistunde.



Enn Onni ja tema naise Kaari Onni küpsetatud leib on armastatud kogu nende tutvusringkonnas ning folgi ajal on nad oma Koidu tänava maja hoovil kostitanud külalisi maitsva toiduga.



Sugugi vähe tähtis pole, et Onnide peres kasvavad neli last: kümneaastane Mano, seitsmeaastane Miia, nelja-aastane Maari ja poolteiseaastane Miko. Suur osa abielupaari ajast ja energiast kulubki praegu järeltulijate kantseldamisele.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles