Kohus võttis kolm jõhkras röövis osalenut vahi alla

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maske kandvad noorukid, kes käivad libamardisantidena head-paremat nõudmas, on Virve Maidla hinnangul tõenäoliselt algklasside poisid.
Sellel fotol mängib laps maskis ja relvastatud kurjategijat.
Maske kandvad noorukid, kes käivad libamardisantidena head-paremat nõudmas, on Virve Maidla hinnangul tõenäoliselt algklasside poisid. Sellel fotol mängib laps maskis ja relvastatud kurjategijat. Foto: Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht.

Tartu maakohus vahistas esmaspäeval Lõuna ringkonnaprokuratuuri taotlusel kolm meest, kes olid laupäeval Viljandimaal Abja vallas vägivalda kasutades röövinud talumajast raha, olmetehnikat ja tööriistu.


Kohus võttis vahi alla varavastaste süütegude eest varemgi karistatud 17-aastase Heinari, 18-aastase Reigo ning 36-aastase Sulevi, kes olid röövimises otseselt osalenud.

Röövlite autot juhtinud, varem karistamata 54-aastase Peetri, kes ei osalenud röövi planeerimises, lasi kohus pärast kahtlustatavana ülekuulamist allkirja vastu vabaks.

Kahtlustuse järgi röövisid mehed laupäeval kell 15.20 ettekavatsetult Abja vallas Laatre külas asuvat majapidamist, kus viibisid 83-aastane naine ning 31-aastane invaliidist mees. Õuele sõitsid neli meest autoga, mille esimene number oli maha kruvitud ning tagumine kinni teibitud.

Autost väljusid maske kandvad 18-aastane Reigo ja 17-aastane Heinar, kes võttis röövi ajaks kätte haamri, et sellega koera hirmutada. 36-aastase Sulevi käes oli laetud jahipüss. Röövlid lõid kodus viibinud meest ning ähvardasid teda mahalaskmisega. Samuti ähvardasid kurjategijad vanainimest.

Röövlid võtsid esialgsete andmete järgi kaasa üle 42 000 krooni väärtuses olmetehnikat, tööriistu ning sularaha. Samuti võtsid kurjategijad talus viibinud mehelt ära pangakaardi ning nõudsid selle PIN-koodi.

Röövlid põgenesid autoga, mille politsei samal päeval kella 16 paiku kinni pidas. Korrakaitsjad said sõidukist kätte varastatud esemed, mille röövlid olid kavatsenud Tallinnas maha müüa. Sularaha eest olid nad selleks ajaks juba jõudnud osta alkoholi ning autole kütust.

Autost oli kinnipidamise hetkeks lahkunud üks röövis osalenu, kelle Lõuna politseiprefektuuri organiseeritud kuritegevuse talituse töötajad tabasid kella 19 paiku tema elukohas. Sealt leiti ka röövi ajal kasutatud jahipüss ning mask.

Kolm kahtlustatavat elab Viljandis. Üks elab röövitud majapidamisega samas külas ja tal oli varasemast infot, mille põhjal arvati, et röövimiseks valitud majapidamises võib olla väärtuslikke esemeid ning raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles