Kesklinna lagunevale hoonele terendab parem tulevik

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast seda, kui Nõukogude armee aadlipreilide pansionaadist lahkus, on sel olnud küll mitu suurte plaanidega omanikku, kuid maja on selle aja jooksul vaid lagunenud. Nüüd võib seda oodata renoveerimine.
Pärast seda, kui Nõukogude armee aadlipreilide pansionaadist lahkus, on sel olnud küll mitu suurte plaanidega omanikku, kuid maja on selle aja jooksul vaid lagunenud. Nüüd võib seda oodata renoveerimine. Foto: Marko Saarm / Sakala

Praegu kasutult seisvast aadlipreilide pansionaadist võib saada Viljandi sotsiaalmaja, sest seitsmest väljapakutud ehitisest meeldib see linnajuhtidele kõige rohkem.

Viljandi linnapea Loit Kivistiku väitel pole uue sotsiaalmaja asukohas veel midagi kindlat. «Pole veel arutatud, kui palju peaks linn hakkama aadlipreilide pansionaadi eest renti maksma,» lausus ta, kuid tõdes, et see Jakobsoni ja Tallinna tänava ristmiku ääres tühjalt seisev maja on praegu linnajuhtide favoriit.

Kolme finalisti sekka jõudnud pansionaat aadressiga Jakobsoni tänav 21 kuulub Swed­banki niinimetatud halbade laenude eest saadud kinnisvaraga tegelevale firmale Ektornet. Ettevõtte kodulehel on maja müügis 169 000 euro eest, kuid lisatud on märge, et see on broneeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles