Kultuuriakadeemia annab osakonna ära

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Nüüdseks on kindel, et Viljandi kultuuriakadeemia infohariduse osakond kolib järgmiseks õppeaastaks Tartusse.

Tartu ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonda lähevad akadeemiast raamatukogunduse, infokeskkonna ja organisatsiooni infotöö õppekava. Lisaks nende tudengitele lahkuvad Viljandist kümme õppejõudu ja mitu tugitöötajat ning kooli raamatukogust viiakse ära erialased teavikud.

Ülikoolilt tulnud pressiteatest toodi kolimise põhjuseks soov koondada omavahel seotud valdkondi ja ühesuguseid ühiskondlikke missioone täitvaid õppekavasid ühte struktuuriüksusesse. Nimelt hakkab infoharidus kuuluma ühte alagruppi ajakirjanduse ja infoleviga.

Tartus avatakse sügisel kahe Viljandist üle tulnud nelja-aastase rakenduskõrghariduse õppekava ühendamise järel uus, kolmeaastane infokorralduse rakenduskõrghariduse õppekava. Praegused nende erialade tudengid saavad lõpetada olemasolevatel nelja-aastastel õppekavadel veel kahekordse nominaalaja jooksul ning õppekavad suletakse hiljemalt 2020. aastal.

Pressiteates on tsiteeritud Viljandi kultuuriakadeemia direktorit Anzori Barkalajat, kes ütleb, et tegemist on suure muudatusega, mis võimaldab Viljandi koolil keskenduda looverialadele ning teisalt loob Eestis uusi infohariduse edendamise võimalusi. Veel on märgitud, et muudatused loovad eeldused paremaks koostööks ja sünergiaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles