Mulgi rattamaratoni võitis taas Jaan Kirsipuu

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu.
Jaan Kirsipuu. Foto: Aldo Luud

Paar aastat tagasi profispordist loobunud Jaan Kirsipuu valitseb endiselt Eesti rattasõite ning võitis täna Viljandimaal peetud Mulgi rattamaratoni.

Nagu kaks aastat tagasi, tuli tänagi võit tihedas finišiheitluses Allan Orasega ning võitja otsustati taas maratoni viimasel kilomeetril, kus Kirsipuu oma jõu maksma pani.

“Ta tõmbab küüru selga, ajab põsed punni ja läheb eest ära,” kirjeldas konkurendi käitumist teiseks jäänud Oras. “Eks mul ole loomu poolest kiirust veidi enam kui Orasel,” võttis finišiheitluse kokku Kirsipuu. “Tal oleks minu võitmiseks õnne vaja.”

60 kilomeetri pikkuse maratoni otsustavad hetked olid juba viiendal kilomeetril, kui Jaan Kirsipuu kiirendas ja üksi teistel eest läks. Seejärel sai konkurentidel eest ära Allan Oras ning siis ka Caspar Austa ja Alges Maasikmets.

Võistlejate rivi etteotsa moodustuski neljaliikmeline juhtgrupp, kes 16. kilomeetriks oli end suure jälitajate grupi eest juba kolme minuti kaugusele suutnud vändata.

Paraku purunes Austa rattal peatselt kumm ning kolmekesi ette jäänud Kirsipuu, Oras ja Maasikmets püsisid koos, kuni kolm kilomeetrit enne finišit püüdis Oras teistelt eest ära pääseda. Maasikmets jäi maha, kuid Kirsipuu püsis tuules.

Finišiduelli järel tunnistasid kaks paremat, et tänavune Mulgi maratoni rada oli väga raske ning sellest andis tunnistust ka asjaolu, et võitja aeg oli mullusega võrreldes koguni 21 minutit kehvem.
Parim naine oli Maaris Meier, kes lõpetas üldarvestuses 86. kohaga.

ESIKÜMME
1. Jaan Kirsipuu (CFC) - 2:11.30
2. Allan Oras (Rietumu Banka-Riga) - 2:11.35
3. Alges Maasikmets (Extreme Sport) - 2:11.55
4. Raido Kodanipork (Arctic Sport Club I) - 2:14.11
5. Taavi Selder (Rietumu Banka-Riga) - 2:14.13
6. Helmet Tamkõrv (Extreme Sport) - 2:14.29
7. Erki Kukk (Investment Agency Pro Team) - 2:14.36
8. Markku Ainsalu (Investment Agency Pro Team) - 2:14.55
9. Henno Puu (Fixus Sport) - 2:15.04
10. Sigvard Kukk (Spordipartner) - 2:15.54

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles