Turuplatsil algab suvel lammutamine

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine autoinspektsiooni majake lammutatakse juulis.
Kunagine autoinspektsiooni majake lammutatakse juulis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suve keskpaigaks peab mitu Viljandi turuplatsil tegutsevat ettevõtet endale uue koha leidma või uksed sulgema, sest nende käsutuses olevad hooned lammutatakse.


Väljaku kauaoodatud renoveerimise käigus tõmmatakse maha neli ehitist.


Neist kapitaalseim on nõukogude ajal liiklusmiilitsate käsutuses olnud majake


Jakobsoni tänav 2-a, mis kuulub linnale ja on ainsana ehitisregistris. Kadumine ootab ka kolme reas seisvat kioskit aadressiga Jakobsoni tänav 2-c, milles asuvad näiteks Knopka kontoritarvete pood ja Jorjeni lillekauplus.



Viljandi linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri sõnul jääb püsti vaid Avetoni maja, sest erinevalt nendest hoonetest, mida ootab kadumine, kuulub see eraomanikule ega ole rajatud ajutise paigaldusloaga.



Lammutatavate ehitiste kasutajad peavad välja kolima juuli keskpaigas, kuid ettevõtetele saadetud kirjas palub linnavalitsus, et nood võimaluse korral juba varem lahkuksid.



«Meie läheme ära ilmselt 1. juulil,» arvas vanas autoinspektsiooni majakeses lillekauplust pidava osaühingu Viljandi Piko omanik Vello Pille. Tema firma avas juba märtsi algul uue poe samas hoones Elioni esindusega, kuid hoiab ka senist ärikohta võimalikult kaua käigus.



Kohe pärast liiklusinspektorite lahkumist ruumid üle võtnud lillekaupmees tõdes, et turuplats on linna parim müügipaik ja seetõttu tahtis ta kindlasti samasse kanti jääda.



Turuplatsi ärilist väärtust tõstis esile ka Toomas Sumeri, kelle juhitava aktsiaseltsi Liiwi Heliis alkoholipood peab samuti miilitsamajast lahkuma. Ehkki firma kavatseb avada mai lõpuks Tasuja platsil veel ühe poe, jätaks Sumeri hea meelega tööle ka turu oma, kui ainult lähikonnas sobiva ruumi leiaks.



Linnamajandusameti peaspetsialist Kaidi Braun lausus, et turuplatsil võetakse tööd ette kahes järgus ja esimese, juuli lõpuni vältava etapina tehakse valmis Jakobsoni tänava poolne osa. Enamik väljakust kaetakse kiviparketiga, kuid Avetoni maja juures Jakobsoni ja Turu tänavat ühendama hakkav tee asfalteeritakse.



Asfalt katab ka autoinspektsiooni majast jääva augu, ent ülejäänud Tallinna tänava poolset platsiosa sel aastal eriti ei kohendata.



Artikli täielikku versioon saab lugeda «Sakala»
kolmapäevasest paberväljaandest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles