Kultuuriakadeemia läheb Helsingi laadale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannele Känd valmistub Soome mardilaada meluks.
Hannele Känd valmistub Soome mardilaada meluks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eeloleval nädalavahetusel Helsingis peetaval mardilaadal astuvad üles kultuuriakadeemia üliõpilased.

Mõlemal päeval esineb Viljandi saalis kolm koosseisu: viiulitrio Midrid, ansambel Puzle ning muusikaline rühm koosseisus Säde Tatar, Ulvi Võsa, Cathy Sommer, Lee Taul ja Hans Mihkel Vares.

«Kultuuriakadeemia on igal aastal mardilaadal olnud,» kõneles akadeemia kommunikatsiooni- ja projektitalituse spetsialist Hannele Känd. «Meie programm ongi nii koostatud, et tudengid saaksid kogemusi. Usun, et suure koosseisuga Puzlel läheb seal päris hästi.»

Laadale läheb ka kultuuriakadeemia delegatsioon eesotsas direktor Anzori Barkalajaga. Viljandi saalist on võimalik kaasa võtta õppeteatmikke ning osta pärimusmuusika keskuse väljapandud plaate.

«Viljandi vastu tuntakse huvi küll,» kinnitas Känd. «Paari aasta eest sai näiteks üks meie ansambel seal esinemispakkumise. Kiitma tullakse ka sageli. Muidugi tutvustame õppimisvõimalusi akadeemias.»

Mardilaat on Soome ja Eesti kultuurisuhteid edendava Tuglase seltsi igasügisene suursündmus, mida korraldatakse koos Ettevõtluse Arendamise sihtasutusega. Möödunud aastal tutvustasid eesti kultuuri, turismisihtkohti, käsitööd ning rahvus­kööki rohkem kui 160 ettevõtjat, organisatsiooni, käsitöölist ning esinejat. Helsingist ning selle ümbrusest käis messil üle 19 000 külalise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles