Repliik: Pärnu — mitte ainult päikseline

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Piirak
Siim Piirak Foto: Kenno Soo

Sõitsin nädalavahetuseks sõpradega suvepealinna avastama. Ning vaadata oli seal tõepoolest palju.

Reisi allakäik algas sellest, kui astusin Pärnu kontserdimaja lähedal jõe ääres kõndides põlvini asfaldi auku. Pääsesin seekord õnneks kerge ehmatusega.

Järgmise šoki sain sööma minnes. «Päikseline kõhutäis» on Pärnu rannakohviku Bravo hüüdlause. Suuresti salatist koosnevas roas «Meestekas» siples elu eest ussike. Ilmselt oli mõeldud ka neile inimestele, kes soovivad oma toidu ise püüda. Meile, viljandlastele, tundus taldrikul roomav lisaproteiin pigem tülgastav kui päikseline.

Sulaselgeks «Hirmu faktoriks»muudavad selle linna öösiti «võitluskuked». Kaks korda pakuti meile tänavakakluse võimalust, millest me siiski viisakalt loobusime. Vaba aja veetmiseks oli teisigi viise.

Pärnu, sa valmistasid meile seekord pettumuse, aga ometi andestame sulle. Sinus on ka palju kaunist ning tõepoolest päikselist — sealhulgas rand ja ilusad inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles