Repliik: Ärgem halagem, vaid õppigem vigadest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Piirak
Siim Piirak Foto: Kenno Soo

Inimesed kurdavad, vinguvad ja hädaldavad, kui midagi on valesti: aeg-ajalt läheb ju isegi kõige parema tahtmise korral üht-teist untsu.

Mõnikord halavad nad paraku ainult halamise pärast. Igaühe oleviku ning tuleviku dikteerivad kunagised otsused, ükskõik missugused need ka poleks.

Otsused on tehtud minevikus. George Orwelli kuulus tõdemus ütleb, et kes kontrollib minevikku, kontrollib tulevikku, ning kes kontrollib olevikku, selle teha on minevik.

Eilseid otsuseid pole võimalik muuta. Samuti ei tasu loota, et need haihtuvad. Kui inimene reostab loodust, kohtleb loomi julmalt või ületab lubatud kiirust, maitseb ta varem või hiljem omaenda külvatud halbadest seemnetest võrsunud kibedaid vilju.

Narrid on need, kes arvavad, et vibu vinnastab saatus või mehi saadab rindele juhus. Inimesed peaksid õppima oma vigadest ning langetama läbimõeldumaid otsuseid, selle asemel et viljatult haliseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles