Rippsild muutus tantsupõrandaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rippsillast sai üks võtteplats.
Rippsillast sai üks võtteplats. Foto: Vahur Agar

Kolm noormeest alustasid Eesti eri paigus tantsuvideote filmimist, et koondada võimalikult palju tantsuhuvilisi. Loosiga valisid nad teiseks võttekohaks Viljandi.

Vahur Agar, Marten Palu ja Keijo Suurkivi algatasid tantsuprojekti «The Message» märtsi lõpul. Agara sõnul soovivad nad sellega näidata, et kõik tantsijad on võrdsed ja tants on kunst.

Noormehed kavatsevad suve jooksul valmistada kuus või seitse videot ja teha nendest siis midagi suuremat. «Aga sellest kuulete sügisel,» salatses Agar.

Esimene video valmis Pärnus. Viljandis käisid nad 16. ja 17. juunil ning võttepaikadeks valisid lossimäed, tänavad ja Linna tantsustuudio. Video «The Message 2» kandvad mõtted on kindlus ja eelarvamused.

Agara selgitust mööda on kindlus koht, kus tantsijad end turvaliselt tunnevad, ehkki teistele paistab see lagunenud vaatamisväärsusena. Eelarvamustest rääkides tõi ta näiteks, et BMW-d sõitmas nähes arvatakse, et roolis istub enda meelest kõva vend. «Keegi ei mõtle, et äkki on see inimene terve oma elu pühendanud tantsule või muule kunstile.»

«The Message 2» filmimisel osalesid Viljandi tantsustuudiod Brilliance, S-stuudio, E1 ja Fulmine. Eriliseks muudavad video rahvatantsijad, kes samal ajal pidasid lossimägedes Kaevumäel Eesti ingerisoomlaste laulu- ja tantsupidu. Võtetel lõid kaasa folkloorirühmad Mummot ja Kullero ning segakoor Leivo.

Facebookis on «The Message’i» grupp ning kõigil sellega liitunud inimestel on Agara sõnul võimalik tulla filmimisele ja näidata oma oskusi. «Keegi kaadrist välja ei jää. Me teeme ajalugu ja kõik jäädvustatakse,» lubas ta.

Pärast esimese video internetis avaldamist äratas see suurt huvi välismaal. Tagasisidet saadi Agara andmetel 56 riigist. «See mõte meeldib väga paljudele ja tahetakse ka ise selliseid üritusi korraldama hakata,» rääkis ta. «See on pannud inimesi tegutsema, et kogeda midagi teistsugust, midagi suurt.»

Ugandast tuli Agara jutu järgi üks liigutavamaid kirju. «Uganda kodutute ja noortekeskuste noored kunstnikud, lauljad ja tantsijad projektist Uganda Galaxy Dance Project kirjutasid, et palvetavad kord nädalas, et «The Message» jõuaks lähematel aastatel ka sinna ja edastaks nende sõnumi maailmale. Sellepärast me Eestis üritamegi «The Mes­sage’it» suuremaks teha, et sinna minna,» jutustas Agar.

Viljandis filmitud video monteerimine on «The Mes­sage’i» liikmel Marten Palul alles käsil, aga selle lühikokkuvõtet on võimalik näha nii Facebooki kui Youtube’i kaudu.

Järgmine tantsuvideo salvestatakse Keilas 29. ja 30. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles