Lauljad ja tantsijad vaatasid minevikku

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peo lõpetuseks kogunesid lauljad ja tantsijad ühtehoidva perena lauluväljaku astmestikule ning selle esisele platsile. Pille Kähriku dirigeerimisel laulsid nad Tõnu Kallaste laulu «Iidne linn».
Peo lõpetuseks kogunesid lauljad ja tantsijad ühtehoidva perena lauluväljaku astmestikule ning selle esisele platsile. Pille Kähriku dirigeerimisel laulsid nad Tõnu Kallaste laulu «Iidne linn». Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõledat ja sajust ilma trotsides tähistas ligi paar tuhat esinejat läinud laupäeval Viljandimaa laulu- ja tantsupeoga 130 aasta möödumist esimesest maakondlikust rahvapeost.

Kui varasematel aastatel on lauljad ja tantsijad andnud eraldi kontserdi, siis sedapuhku astusid nad Viljandi lauluväljakul publiku ette samal peol kordamööda.

Peakorraldaja Kati Grauberg-Longhursti hinnangul laabus uudses vormis pidu üle ootuste ladusalt. Ta avaldas tänu kõigile, kes pika päeva vältel vapralt jahedat tuult ja vihmavalinguid trotsisid ega lasknud halval ilmal tuju rikkuda. «Selliste vahvate tegelastega on lust koostööd teha,» ütles ta.

Grauberg-Longhursti arvates tasub laulu- ja tantsupeo ühes hoidmist kaaluda ka järgmistel aastatel, sest publikule on selline variant kõige vaheldusrikkam. «See, et pakume oma kollektiividele igal suvel võimaluse üheskoos esineda, on loomulikult väga tähtis. Ent vähemalt sama oluline on mõelda vaatajatele: neil peab algusest lõpuni huvitav olema.»

Samas märkis peakorraldaja, et järgmisteks pidudeks pole veel ettevalmistusi tehtud ning korralduslikud otsused sõltuvad väga paljudest asjaoludest, alates kunstiliste juhtide nägemusest ning lõpetades esinemiskoha seisukorraga. Ühtlasi avaldas ta lootust, et praegu trööstitu lauluväljak tehakse peagi korda.

Tänavuse laulupeo kunstiline juht oli Pille Kährik. Tantsupeo plokid kavandasid Anneli Arraste, Tiia Kadalipp, Vaike Rajaste ja Ave Alvre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles