Vihm ja tuul said peolistelt ninanipsu

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valged maikasärgid, mida Viljandimaa tantsumehed võimlemiskava ajal kandsid, olid etteaste lõpuks kaetud lõbusate poriste täpikirjadega.
Valged maikasärgid, mida Viljandimaa tantsumehed võimlemiskava ajal kandsid, olid etteaste lõpuks kaetud lõbusate poriste täpikirjadega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui paadunud pessimistidele võis tänavune maakonna laulu- ja tantsupidu meelde jääda kõledate tuuleiilide, tugevate vihmavalingute ning jalataldade all lirtsuva poriga, siis suurem osa laupäeval Viljandi lauluväljakule kogunenud paarist tuhandest inimesest ei lasknud end nigelast ilmast heidutada.

Juba varahommikust alates oli lossimägede naabrus täis rõõmsaid peolisi, kes kordamööda tantsukavasid ja laule harjutasid ning pillidest helisid välja meelitasid.
Nii mõnegi meelest kujunes õhtuse etenduse meeldejäävaimaks osaks sõjaeelsesse Eesti Vabariiki tagasi vaadanud plokk, kus napis riietuses mehed ja naised tõid külmast vihmasajust saadetuna vaatajate ette Ernst Idla võimlemiskava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles