Meister käis hallis noori utsitamas

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eigo Siimu
Eigo Siimu Foto: Madis Luik

Nädalavahetusel Tallinnas peetud Eesti kergejõustiku sisemeistrivõistlustel teenis Eigo Siimu kulla, Teet Meerits ja Keio Kits pälvisid hõbeda ning Heigo Nurmsalu ja Tarmo Riitmuru olid väärt pronksi.


Meeste teivashüppes saavutas Eigo Siimu parima Sakala kergejõustikuseltsi esindajana kõrguse 5.05 alistamisega oma viienda Eesti sisemeistrivõistluste kulla.



«Juubeliaasta: tuli viies talvine kuld ning hooaja sisse jäi ka elu viies operatsioon,» naljatles novembris mandlilõikusel käinud mees.



Praeguseks on Eigo Siimu aktiivsest sporditegemisest eemale tõmbunud ning ta nentis, et Eesti teivashüppe üldine tase on nigel. «Tulemused on pigem tugevate mitmevõistlejate masti. Samas pole ju konkurendid väga noored.»



Sportlane ei salanud, et meistrivõistlusteks tal korralikult valmistuda ei õnnestunud ning osalema innustas teda pigem medalisoov kui tahe tugev tulemus püstitada.



«Praegu ei tohiks viis meetrit ja veidi enamgi mulle veel suur probleem olla, tulemus üle 5.20 eeldaks aga juba tõhusamat treenimist,» rääkis ta ning nentis: «Käisin seekord rohkem nooremaid utsitamas.»



26-aastasel Siimul jääb töö kõrvalt treeninguteks üha vähem mahti ning teivashüppe harjutamist häirib märkimisväärselt ka valu tegev jalg.



«Suuri koormusi jalg ei talu. Talvehooaja esimese võistluskatsegi tegin 4.70 peal Eesti meistrivõistlustel,» tõdes ta.



Teivashüppes sai Eesti meistrivõistlustel teise koha Aigar Kukk Tartu ülikooli spordiklubist ning pronksi pälvis tulemusega 4.80 teine Sakala seltsi esindaja Heigo Nurmsalu.



Viljandimaa jooksumehed võtsid sisemeistrivõistlustel kaks hõbemedalit.



Teet Meerits oli 60 meetri eeljooksudes kiireim. Finaalis kärpis ta tulemust nelja sajandiksekundi võrra veelgi, paraku jäi tulemusest 6,90 Richard Pulsti edestamiseks väheks.



Meerits tunnistas, et pole kunagi varem 60 meetrit sedavõrd kiirelt läbinud.


«Kogu sisehooaja on mul õnnestunud näidata stabiilseid tulemusi, ehkki nii vigastusterohket perioodi pole mul elus enne olnud,» rääkis ta.



Võitjaks tulnud Audentese spordiklubi esindav Richard Pulst näitas finaalis aega 6,86.



Meeste 3000 meetri jooksus sai teise koha Tarvastu koolis õppiv ja maaülikooli spordiklubi esindav Keio Kits ajaga 8.34,26. Viljandimaa noormehest kiiremaks osutus vaid temast ligi 20 aastat vanem maratoonar Pavel Loskutov. Too läbis distantsi tulemusega 8.22,55.



Meeste 60 meetri tõkkejooksus oma seni parima tulemuse saavutanud Tarmo Riitmuru sai lõpuprotokolli aja 8.19 ja kolmanda koha, ehkki alaliidu esialgsete tulemuste lehel oli ta märgitud võitjaks.



Hõbemedal läks finaalis Riitmuruga võrdse tulemuse saanud Pärnu sportlasele Tarmo Kirschbaumile.



«Ju oli tema rind karvasem,» lõõpis oma jooksuga rahule jäänud Riitmuru.


Tõkkejooksu finaali võitis ajaga 8,13 Indrek Turi.



Nüüd keskendub Sakala kergejõustikuseltsi mitmevõistleja Tarmo Riitmuru oma sõnul kuu lõpul peetavatele Eesti meistrivõistlustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles