Kaluri tütar peab Soe külas kalasöögikohta

Copy
Söögikoha omanik Evi Püvi (paremal) ja töötaja Kelly Vaarend tunnevad uhkust oma angerjasupi üle.
Söögikoha omanik Evi Püvi (paremal) ja töötaja Kelly Vaarend tunnevad uhkust oma angerjasupi üle. Foto: Egon Valdaru

Mustla lähedal asuv Soe küla on väike, aga juba kaks aastat uhkeldanud oma söögikohaga, mis pakub Võrtsjärve kalast tehtud roogi. Menuroad on seal angerjasupp ja kohapraad, aga menüüs on ka pasta ja burgerid.

Kohvik Päm asub Viljandi–Rõngu maantee ääres vanas kivimajas. Pämiks hakkas seda kutsuma asutaja Evi Püvi lapselaps ning nii see ristitud saigi.

Evi Püvi kasvas üles Võrtsjärve kaluri peres, tal on tänaseni hästi meeles, kuidas ta väikese tüdrukuna isaga varahommikuti paadiga järvele kala nõutama läks. Rohkem oli see siiski meespere töö, kodus kasvas koguni kuus venda. «Kui midagi muud süüa ei olnud, siis kala meil ikka jagus, sõime angerjat,» meenutas ta muigamisi.

Tagasi üles