Kaks aastat kestnud mõisavaidlus ei lõppenud ka teise kohtuotsuse järel

Copy
Suislepa mõisa omandivaidlus on kestnud juba kaks aastat. Oktoobri alguseks selgub, kas vaidlus jätkub riigikohtus.
Suislepa mõisa omandivaidlus on kestnud juba kaks aastat. Oktoobri alguseks selgub, kas vaidlus jätkub riigikohtus. Foto: Elmo Riig

Kaks aastat kestnud vaidlus Suislepa mõisahoonet haldava ettevõtja ja Viljandi vallavalitsuse vahel sai augusti lõpus otsuse ringkonnakohtust, aga vaidluse lõppu see veel ei kuuluta, sest ettevõtjal on võimalik minna riigikohtusse ja seda kavatseb ta ka teha.

Kas lepinguga võetud kohustusest väiksemad investeeringud on põhjendatavad koroonakriisiga või peab ettevõtja andma hoonestusõigusega vallalt enda kätte saadud mõisamaja tagasi, selle üle on käidud kohtus vaidlemas eelmise aasta suvest saadik. Nii maakohus kui ringkonnakohus on nüüdseks leidnud, et õigus on vallavalitsusel, kes lepinguga ja tähtajaliselt välja antud vara enne lepingu lõppu endale tagasi nõuab.

Ettevõtja Kairi Kärner, kes mittetulundusühingu Suislepa Mõis ainsa liikmena vallaga kohtus käib, on seisukohal, et kaks esimest kohtuastet on teinud otsust langetades vea. "Otsus on ebaõiglane," lisas ta.

Tagasi üles