Kaheksa-aastane poiss purustas 35 aastat vana rekordi

Kaheksa-aastaste poiste võitja Frank Hansmann oli päeva kõige kiirem jooksja ning ta sai enda nimele ka omaealiste poiste kõigi aegade rekordi.
Kaheksa-aastaste poiste võitja Frank Hansmann oli päeva kõige kiirem jooksja ning ta sai enda nimele ka omaealiste poiste kõigi aegade rekordi. Foto: Elmo Riig

Kui täpselt aasta tagasi lõi Frank Hansmann Viljandis Paala järve jooksul 35 aastat püsinud seitsmeaastaste poiste jooksu rekordi, siis seekord, aasta vanemana, jooksis ta juba kaheksa-aastaste rekordi.

See tähendab, et kui veel eelmisel aastal oli 1980. aastate lõpus ja 1990. aastate alguses Paala järve jooksudel osalenud Krister Petersoni käes kolme vanuseklassi rekord, siis nüüdseks on neid talle jäänud üks – üheksa-aastaste poiste tipptulemus. Seda saab Kesklinna koolis õppiv Frank Hansmann jahtida juba järgmisel aastal ja selleks tuleks tal joosta veel vähemalt sekundi võrra kiiremini kui tänavu.

Mullu püstitatud seitsmeaastaste rekordist jooksis Hansmann seekord kiiremini lausa 25 sekundi võrra. Seni kehtinud rekordi purustas ta aga 10 sekundiga.

Tagasi üles