Viljandimaalased olid «Meediamullil» edukad

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maagümnaasium tõi endale «Meediamulli» superfinaalist teise koha. Pilt on tehtud Viljandimaa XI klasside voorus, mille nad võistsid.
Maagümnaasium tõi endale «Meediamulli» superfinaalist teise koha. Pilt on tehtud Viljandimaa XI klasside voorus, mille nad võistsid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval Paide gümnaasiumis peetud «Meediamulli» superfinaalis pakkusid Viljandimaa noored pärnakatele ja järvakatele tihedat konkurentsi.

Superfinaali pääsesid maakondlike voorude kolm paremat. Viljandimaa noorte au kaitsesid Paides maagümnaasium ning Suure-Jaani ja Jakobsoni gümnaasium.

Tubli tulemus

Meediamälumängu viimase jõuproovi üldvõidu sai võõrustajakool Paide gümnaasium. Kolmepunktilise vahega jäi teiseks Viljandi maagümnaasium. Pronksikohale rebis end napi poolepunktilise kaotusega Suure-Jaani gümnaasium. Jakobsoni gümnaasiumil tuli tänavu leppida seitsmenda kohaga.

Mänguks valmistudes pidid gümnasistid end kurssi viima «Postimehe» ja «Eesti Päevalehe» uudistega ning jälgima «Aktuaalset kaamerat», «Seitsmeseid uudiseid» ja «Reporterit». Kodune ülesanne oli teha uudisfoto millestki «Meediamullile» eelnenud kahe nädala jooksul koolis juhtunust.

Samuti tuli näidata oskusi oma maakonda puudutavat teleuudist ette valmistades.
Viljandi maagümnaasiumi meeskonna juhendaja Irene Artma rääkis, et selle kooli noored kajastasid õpetajate teatrifestivali «Sillad». «Minu hinnangul oli meie teleuudis küll sellisel tasemel, et passiks ka «Aktuaalses kaameras» näidata,» leidis Artma.

Põnev mäng

Suure-Jaani gümnaasiumi õpilased tegid nii foto kui teleuudise Eesti filmi sajandale juubelile pühendatud ürituselt.

Kohapeal pidid noored kehastuma püstolreporteriteks, mängima läbi tegutsemise sündmuskohal ning seadma kokku infoküllase uudise. See pani võistlejad tõsiselt proovile.

Maagümnaasiumi meeskonna juhendaja  hinnangul oli tänavune «Meediamulli» superfinaal hästi koostatud. «Mäng oli vaheldusrikas ja põnev, oli palju üllatuslik-
ke ülesandeid,» ütles Artma. «Žüriilt oleks oodanud rohkem asjatundlikku tagasisidet ja põhjalikumat analüüsi, eelkõige pressifoto puhul, sest see õpetab ja aitab edasi minna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles