Juhtkiri Vesised mured Roo tänaval

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Vähe on linnale olulisemaid asju kui arendustegevus, eriti kui sellega kaasneb tänavate ja kruntide lisandumine. See meelitab ligi uusi elanikke, pakub senistele paremaid elutingimusi soovivatele elanikele võimalust kuskile mujale kolimise asemel kodulinnas korterist majja või suuremasse korterisse kolida ... Omavalitsuse areng ja elujõulisus on võrdelises seoses kopsimishelide ning betooni lõhna rohkusega.

Seega on keeruline Viljandi linnale ette heita, et ta plaanib Roo tänavale kümmet krunti lisaks. Piirkond on ilus ja rahulik, suviti on suplemiseks vaja kaks sammu astuda ning kuigi moodne arhitektuur pole ehk päris kõigi maitse, on selliste modernsete majade järele suur nõudlus.

Arendustegevuse juures on teatud hüvede, nagu täiesti puhta järvevaate kadumine paratamatu. Inimeste pahameel on mõistetav, aga mitte iga pahameel ei pea saama elu ja arengu takistuseks. Kohalike elanike nördimus liikluse tihenemise üle näiteks paneb õlgu kehitama: kui tiheda magistraali siis kümne krundi lisandumine Roo tänavast teeb? Järveotsalgi on ju arendustegevus aastaid käinud ning krundiomanikud peavad järjest leppima sellega, et aknast ei paista enam haljendav heinamaa, vaid naaberkrundi ehitustegevus.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles