Viljandi otsib neljandat linnameistrit

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kui kahel sügisel on Viljandis kultuuriakadeemia õppejõu Ave Matsini eestvedamisel korraldatud parandusfestivali, siis tänavu on oodata pärandusfestivali. Selle korraldamises peab tulevane linnameister kaasa lööma.
Kui kahel sügisel on Viljandis kultuuriakadeemia õppejõu Ave Matsini eestvedamisel korraldatud parandusfestivali, siis tänavu on oodata pärandusfestivali. Selle korraldamises peab tulevane linnameister kaasa lööma. Foto: Elmo Riig

Maailma loovlinnade võrgustikku kuuluv pärandilinn Viljandi 2024 otsib linnameistrit, kes elavdaks aasta jooksul linna loomeelu.

Linnameistrit otsitakse pärandiga seotud loovaladel tegutsevate inimeste seast ja alates 2019. aastast on neid Viljandis ametis olnud kolm. Sel aastal on linnameistrile ette nähtud tasu 3700 eurot.

Aasta teema on «Pärandus» ning sellega tõstetakse fookusesse Viljandi vaimne ja aineline pärand. «Pärand ei ole midagi, mis asub inimesest väljaspool ning mida haldab riik või haldavad seadused. Pärand on see, mida me isiklikul või kogukondlikul tasandil väärtuslikuks peame,» selgitas Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava programmijuht Ave Matsin.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles