Viljandi kosmeetikatootja astus uue pakendiga maailmabrändi kingadesse

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandimaalt pärit Berit ja Janno Joosep astusid kuue aasta eest kosmeetikatööstusse ning pärast teadusuuringuid hakkasid tootma Berrichi nime kandvaid kreeme.
Viljandimaalt pärit Berit ja Janno Joosep astusid kuue aasta eest kosmeetikatööstusse ning pärast teadusuuringuid hakkasid tootma Berrichi nime kandvaid kreeme. Foto: Karen Härms

Kuus aastat pärast uuringu tulemust, mis avas Eestis leiduvale vetikale tee kosmeetikatööstusse, on Viljandi juurtega ettevõttel Berrichil kindel koht kreemitootjate seas ning oma taas­kasutatava pakendiga edendab ta ühtlasi loodussäästlikkust.

Enne kui Viljandist pärit abielupaar Berit ja Janno Joosep alustasid Berrichi looduskosmeetika tootmist, tegid nad vetikauuringutes koostööd Tallinna ülikooli teadlastega. Selle tulemusena lisandus Eesti kosmeetikatööstusse uus tooraine – Läänemeres leiduv punavetika liik agarik ehk furtsellaaria (Furcellaria lumbricalis), mida oli seni kasutatud toidutööstuses.

«Saame seda Saaremaalt Est-Agarilt ja nemadki ei teadnud siis, et selle toorainega on võimalik minna toidutööstusest ka kosmeetikatööstusse,» lausus Berit Joosep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles