GALERII Viljandimaal Kärstna külas hukkus elumaja tulekahjus inimene

Copy
Täna kell 13.17 sai häirekeskus teate tulekahjust talumajas Viljandi vallas Kärstna külas. Päästeameti teatel toodi majast välja inimene, kelle elustamine kahjuks ei õnnestunud.
Täna kell 13.17 sai häirekeskus teate tulekahjust talumajas Viljandi vallas Kärstna külas. Päästeameti teatel toodi majast välja inimene, kelle elustamine kahjuks ei õnnestunud. Foto: Elmo Riig

Täna kell 13.17 sai häirekeskus teate tulekahjust talumajas Viljandi vallas Kärstna külas. Päästeameti teatel toodi majast välja inimene, kelle elustamine kahjuks ei õnnestunud. Kohapeal käinud politseipatrulli sõnul oli toas pikali maas põrandalamp, mis oli kupliga vastu põrandat kukkunud ja põranda süüdanud.


Õnnetuspaigas käinud Viljandi politseijaoskonna patrullpolitseiniku Erki Jürgeni sõnul olid hooldekodu töötajad läinud mehele süüa viima ning nägid, et maja on suitsuvinet täis ja mees pikali maas.

"Tulekahju avastasid vanemat meesterahvast külastama tulnud hooldekodu töötajad, kes teadvuseta inimese kiirelt suitsu täis majast välja tõid ning teda elustama asusid. Elustamise võttis üle kohale saabunud Mustla päästemeeskond ning seejärel kiirabi. Pingutustest hoolimata ei õnnestunud 86-aastase mehe elu päästa," rääkis lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja Henrik Veenpere.

"Mustla ja Tõrva päästemeeskonnad kustutasid talumaja magamistoas süttinud väikese tulekahju kustutite ja veeämbritega. Sündmuse täpsemad asjaolud ja tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja edasine uurimine," lisas ta.

Patrullpolitseiniku sõnul oli õnnetuskohal pikali maas olnud põrandalamp, mis oli kupliga vastu põrandat kukkunud. "See oli halogeen-tüüpi lamp, mis oli põranda põlema pannud. Põrand oli söestunud," kirjeldas patrullpolitseinik.

Politseiniku sõnul oli majas olnud ka koer, kellega tegeleb edasi koerte varjupaik.

Fotol on koht, kust põleng alguse sai.
Fotol on koht, kust põleng alguse sai. Foto: Lõuna päästekeskus

Päästetööde juhi sõnul olid majas korralikud küttekolded ja kaasaegne elektrisüsteem, kuid päästjad ei leidnud majast ühtegi suitsuandurit. Tubade lagedes olid andurite tühjad kinnituspõhjad. Päästeamet tuletab meelde, et tulekahju kiireks avastamiseks on töökorras suitsuanduri olemasolu igas majapidamises hädavajalik. Tulekahju areneb eluohtlikuks väga kiiresti. Suitsu ja vingugaasi tõttu võib eluohtlik olla ka küllaltki väike tulekahju. Elu päästab ainult töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur.

Nädala jooksul on tulekahjudes hukkunud kolm inimest. Eelmisel nädalavahetusel hukkus Otepääl keskealine mees ning 24. oktoobril Kastre vallas vanem naine. Kokku on sel aastal Eestis tulekahjudes hukkunud 31 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles