Muusikakool kutsub duettide võistlusele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu läks grand prix duetile, milles laulsid Viljandi muusikakooli õpilane Eva-Lotta Vunder (pildil) ning Rapla laulustuudio noormees Mick Pedaja.
Mullu läks grand prix duetile, milles laulsid Viljandi muusikakooli õpilane Eva-Lotta Vunder (pildil) ning Rapla laulustuudio noormees Mick Pedaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi muusikakoolis laulavad laupäeval võistu duetid kogu Eestist.

Lauljate mõõduvõtmine algab kell 13 ning seda on tasuta kuulama oodatud kõik huvilised. Võistluse ajakava saavad huvilised uurida kooli kodulehelt.

Üritusele on registreerunud 36 duetti rohkem kui viieteistkümnelt juhendajalt. Tulijaid on Tallinnast, Tartust, Räpinast, Põlvast, Kuressaarest, Pärnust, Kehrast, Kärlast, Mõisakülast ja Viljandist.

Lauljate käsutuses on saateansambel, mille juht on muusikakooli pop-džässiosakonna klaveriõpetaja Themuri Sulamanidze. Löökriistu mängib muusikakooli õpilane Mihkel Kalmet ja basskitarri Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilane Sander Kahu.
Võisteldakse kolmes vanuseklassis: IV—VI, VII—IX ja X—XII klass (üldhariduskooli arvestuses).

Duette hindab žürii, kuhu kuuluvad noor andekas džässlaulja, muusika- ja teatriakadeemia vokaalpedagoog Kadri Voorand, Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli pop-džässiosakonna vokaalpedagoog Eve Pärnsalu ning Eesti Televisiooni saate «Kaks takti ette» 2007. aasta võitja, noor andekas laulja Margus Vaher.
Üritusel on palju toetajaid ning selle auhinnakarikad on kujundanud Viljandi kunstnik Raivo Koit.

Varem sellist polnud

Esimest korda leidis mainitud võistlus aset mullu, kui Viljandi muusikakooli kogunes 36 duetti üle kogu Eesti.

«Idee korraldada vanuserühmade kaupa üleriigilist duettide võistlust tingis asjaolu, et varem sellist vormi Eestis polnud,» selgitas konkursi peakorraldaja, laulustuudio Viva la Musica õpetaja Hedi-Kai Pai.

«Duettide konkurss eksisteeris väikese osana Saaremaa ühisgümnaasiumi lauluvõistlusel, kuid seal ei peetud arvestust eri vanuserühmades, põhirõhk oli ikkagi solistidel,» selgitas Pai. «Eri laulustuudiote õpetajate arutelu käigus sündiski mõte korraldada uus võistlus, kus vaadeldakse vanuserühmi eraldi.»

Võit tuli pooleldi koju

Mullu Viljandi muusikakoolis peetud võistlus tõi kokku rohkelt osavõtjaid Eesti üldharidus- ja muusikakoolidest ning laulustuudiotest. Ürituse korraldamisel lõid kaasa Viljandi muusikakooli õpetajad ja õpilased.

Grand prix läks duetile, milles laulsid Viljandi muusikakooli õpilane Eva-Lotta Vunder ja Rapla laulustuudio noormees Mick Pedaja.

Viljandlastest jõudsid auhinnalisele teisele kohale Deivi Tobreluts ja Karmen Vilberg laulustuudiost Viva la Musica (õpetaja Hedi-Kai Pai), kes võistlesid IV—VI klassi arvestuses. VII—IX klassi arvestuses tulid teiseks Stefan Airapetjan ja Tamara Bezljudova, keda juhendas Dzanna Shahbazjan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles