Sakala ajakirjanik Marko Suurmägi pälvis maakonnalehe parima uudise auhinna

Sakala
Copy
Sakala ajakirjanik Marko Suurmägi
Sakala ajakirjanik Marko Suurmägi Foto: Elmo Riig

Reede õhtul avalikustas Eesti meediaettevõtete liit pressipeol tänavused ajakirjandusauhindade võitjad ning maakonnalehe uudise auhinna pälvis oma tööga Sakala ajakirjanik Marko Suurmägi.

Marko Suurmägi pälvis preemia oma artiklite seeria eest, mis rääkis sellest, kuidas riigikogu liige soovis anda katuseraha oma suvila kõrvale tänavavalgustuse rajamiseks: 24. novembril ilmunud "Riigikogulane soovis anda katuseraha oma suvila kõrvale tänavavalgustuse rajamiseks" ning 25. novembril ilmunud "Sulev Kannimäe parteikaaslaste otsusest: "Kui nii on parem, siis nii jääb."" ja "Vallavanema kinnitusel saab Mähma kindlasti tänavavalgustuse".


Aasta ajakirjaniku tiitli võitjad on Ukraina sõja sündmusi kajastanud reporterid, Postimehe ajakirjanik Jaanus Piirsalu, Delfi Meedia ajakirjanik Roman Starapopov ning Anton Aleksejev ja Kristjan Svirgsden Eesti Rahvusringhäälingust. Parim noor ajakirjanik on Martin Laine Eesti Päevalehest.


Bonnieri preemia võitjad on Eesti Päevalehe, Eesti Ekspressi ja Maalehe ajakirjanikud Riin Aljas, Oliver Kund, Martin Laine, Holger Roonemaa, Tiina Kaukvere ja Aleksander Algo ning nende ühistöö "Võla võim". Artiklisarjas ilmusid lood "VÕLA VÕIM | Süsteemi mängukannid. Karjuvalt erinevad kohtuotsused röövivad võlglastelt igal aastal sadu tuhandeid eurosid", „VÕLA VÕIM | Vilepuhuja laenumaailma seest: klientide petmine on igapäevane. Järelevalve puudub täiesti", „VÕLA VÕIM | 15 võlga, töötu, puudega või sõltlane? – Laenu saab ikka“ ja „EKSPRESSI HITID 2022 | Kuidas laenuhaid inimesed kodutuks lüpsavad:“Visati tänavale, aga ise olin loll!“


Elutöö preemia andsid ajakirjandustaustaga eraisikud Hans H. Luik, Igor Rõtov, Jüri Ehasalu, Margus Mets ja Toomas Leito Toomas Kümmelile.


"VEB Fondi varjatud suuri rahaülekandeid ja võltsinguid paljastades sai Kümmel endale vaenlaseks kogu Eesti poliitilise ja ärieliidi. Talle avaldati tugevat poliitilist survet, püüti tema uurimust naeruvääristada või tühiseks pisendada. Toomas ei andnud alla ja jätkas oma uurimust ka siis, kui ei olnud enam toimetuste koosseisuline töötaja. Tänaseks teame, et peamistes punktides oli Toomas Kümmelil õigus. VEB fondi lugu on kindlasti üks mõjusamaid ja väljapaistvamaid uuriva ajakirjanduse saavutusi Eesti ajakirjanduse ajaloos," leiavad preemia rahastajad. 


Kõiki Eesti meediaettevõtete liidu ajakirjandusauhindade nominente ja võitjaid saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles