Vallavanema kinnitusel saab Mähma kindlasti tänavavalgustuse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Vallavanema lubaduse kohaselt saab Mähma tänavavalgustuse, aga pole teada, millal see juhtub.
Vallavanema lubaduse kohaselt saab Mähma tänavavalgustuse, aga pole teada, millal see juhtub. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallavanema Alar Karu kinnitusel ei jää Mähma elanikud tänavavalgustuseta, kuigi Reformierakond otsustas oma katuseraha hulgast maha võtta Viljandi vallast pärit riigikogu liikme Sulev Kannimäe kavandatud investeeringu.

"Tänavavalgustuse vajadus on Mähma I kindlasti olemas," nentis Karu ja ütles, et järgmise aasta hankeplaani on kavas see töö lisada. Siis algab projekti tegemine.

Vallavanema sõnul on valda tekkinud uued külad, mis on alguse saanud nõukogudeaegsetest suvila- ja aianduskooperatiividest. Nende arendamine on aga väga keeruline, sest kinnistud on väga väiksed ning nende vahel on ruumi napilt. Seega tuleks taristu küsimused – vesi, kanalisatsioon, elekter, tänavavalgustus ja tolmuvaba kattega teed – lahendada korraga.

Tartu maantee ääres asuv Mähma küla jaguneb kaheks osaks ning piirkondade vahel on väike metsatukk. Vallavanema sõnul on teravam mure seotud just Mähma I-ga, sest seal on rohkem püsielanikke.

Reformierakondlasest riigikogu liige Sulev Kannimäe, kes tänavu rajas Mähmale Vaarika ja Lõokese tänava nurgale suvila, soovis anda 26 000 oma katuserahast Viljandi vallavalitsusele, et toetada Mähma külla tänavavalgustuse rajamist. Seda, kui kalliks töö kokku läheb, ei osanud pärast uudisest kuulmist arvata ei vallavanem Alar Karu ega abivallavanem Alvar Pähkel.

Pärast artikli avaldamist Sakala digilehes kulus vaid mõni tund, kui Reformierakond teatas, et Sulev Kannimäe rahaeraldused võetakse riigieelarve muudatusettepanekust välja, sest Kannimäe rikuks sellega rahaeralduse isiklikes seostes kokkulepitud reegleid.

Kohalike elanike seletusel on Mähma rahvas püüdnud tänavavalgustust saada juba ligi kümme aastat ning praeguse riigipoliitiku ning endise Viiratsi vallavanema ja Viljandi abivallavanema Sulev Kannimäe suvilaomanike sekka lisandumine aitas vaid edasistele sammudele kaasa.

Seitse aastat Mähmal elanud Timo Tiik kinnitas Sakalale, et tänavavalgustuse vajadusest on kohalikud inimesed rääkinud ühistel kokkusaamistel tihti. Et tänavu koostas vallavalitsus arengukava 2030. aastani, saatis külarahvas ka sinna oma ettepaneku.

Alar Karu sõnul on vallas mitu uut küla, kuhu on tekkinud palju püsielanikke ja mis vajavad korralikku taristut. Rahetsema vee- ja kanalisatsioonisüsteemi ehitamiseks lõppes just hankekonkurss. Tähelepanu vajavad aga ka Päri suvilakooperatiiv, Närska mäe juures olev ning jäätmejaama taga asuv piirkond.

Karu sõnul oleks 26 000 eurost vallale Mähma töö tegemiseks kindlasti abi olnud, aga see poleks olnud kindlasti garantii, et tööga oleks uuel aastal alustada saanud. "Ei ole nii, et meiega enne arutamata antakse näpuotsaga raha ja siis me saame kohe ehitama hakata," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles