Sulev Kannimäe parteikaaslaste otsusest: "Kui nii on parem, siis nii jääb."

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Reformierakonda kuuluv Sulev Kannimäe on otsustanud riigipoliitikast lahkuda ning kevadel ta parlamenti ei kandideeri.
Reformierakonda kuuluv Sulev Kannimäe on otsustanud riigipoliitikast lahkuda ning kevadel ta parlamenti ei kandideeri. Foto: Elmo Riig/Sakala

Viljandimaalt asendusliikmena aasta eest riigikokku pääsenud Sulev Kannimäe jäi oma rahaeralduste riigieelarvest väljaviskamise seletamisel napisõnaliseks, aga vastu ta erakonnakaaslaste plaanile ei hakanud.

"Kui on selline arvamus, siis nii on, mis sellest enam rääkida," ütles Kannimäe vastuseks küsimusele, miks tema arvates erakonnakaaslased tema ettepanekud kõlbmatuks tunnistasid. Ise ta parteijuhtidelt seletust küsinud ei ole. "Kui nii on parem, siis nii jääb."

Uusi ettepanekuid Kannimäe 39 000 euro jagamiseks teha ei saa, sest aeg on ümber, ning ta avaldas lootust, et ehk läheb see raha lastetoetusteks.

Sulev Kannimäe soovis riigikogu katuseraha anda Viljandi vallavalitsusele. Seejuures pidi 26 000 eurot minema Mähmale tänavavalgustuse rajamiseks ning 13 000 eurot Uusnasse madalseiklusraja ehitamiseks. Seejuures on Kannimäe otseselt seotud mõlema külaga, sest Mähmale rajas ta suvel suvila ja Uusnas on tema kodu.

Reformierakonna fraktsioon teatas neljapäeval pärast uudise ilmumist Sakala digilehes, et Kannimäe on läinud vastuollu hea tavaga ning erakond võtab tema ettepanekud riigieelarve muudatusettepanekute osast maha. Neljapäeval Sakalaga vesteldes ei leidnud Kannimäe, et tema tegevuses on midagi korruptiivset või taunitavat.

Sulev Kannimäe on juba varem teatanud, et ei kandideeri rohkem riigikogusse. Parlamenti pääses ta 2021. aastal asendusliikmena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles